22 september, 2013

Waarom de Heartratecoach?!

Gebruiks mogelijkheden

Het gebruik van deze website is alleen mogelijk in combinatie met de App EC-HRV test.

Je kunt deze site alleen gebruiken als je een gecertificeerde trainer of coach bent.

Het gaat erom dat je de data kunt lezen, die op site staan.

De bedoeling is dat je de trainingen en ook de ademhalingsoefeningen controleerd en je client feedback geeft en samen met je client de trainingsprogramma’s bijstuurt. Binnenkort komt de mogelijk om via deze website te chatten met je client.

Ook kan  de data van de trainingen geupload worden naar Strava, Runkeeper en andere trainings Apps.

Deze manier van de trainingen sturen is helemaal persoonlijk en zorgt ervoor dat je op tijd kan bijsturen.

In ons lichaam hebben we 2 systemen, het ene zorgt voor actie en het andere voor ontspanning. Ze heten het sympatische en parasympatisch ook wel het gas-, en rempedaal. Je kunt goed meten hoe actief deze systemen zijn door de hartslag variabiliteit te meten. In de App wordt dat gedaan en daar rolt dan een trainingsadvies voor die dag. De trainer Coach kan de data op deze site bekijken. Je client wordt alleen met zichzelf vergeleken.

In rust onderscheiden we 3 niveau’s en voor inspanning  5 niveau’s. Deze niveau’s worden afgeleid uit de amplitude. De amplitude geeft de mate van hartslagvaribiliteit weer oftewel het verschil in tijd van de ene hartslag naar de andere. In rust moet daar zeker meer dan 50 milliseconden zitten tussen grootste en kleinste tijdsverschil binnen 1 ademhalingscyclus.

Relax is het beste , dan is iemand volkomen ontspannen. Relax loopt vanaf een Ampitude waarde groter dan 70
Rest zit tussen 50 en 70 milliseconden  amplitude dit is ook nog in orde maar niet goed genoeg
Active zit tussen 50 en 10 milliseconde amplitude en dat is rust niet goed. Dit is op zijn minst een waarschuwing om wat meer rust te nemen. Ademtherapie kan daar enorm bij helpen.

De volgende niveau’s gaan over je inspanningsniveau en spreken voor zich, Mocht je in rust al in de inspanningsniveau’s zitten dan is het tijd voor een medisch check.

Je kunt zowel een looptest doen als een fietstest

Eerste inspanningslevel is Warming-up en Cooling Down, Daarna komen de endurance 1,2, 3, en intensif levels. Met name duur 2 is voor een beginnende sporter het meest aan te raden. Mocht ervaren zijn en sportspecifiek aan gang te willen, dan zal een 10 km hardloper meer in duur 3 en intensif moeten trainen en een marathon loper meer in duur  1 en 2.

Vragen, meer informatie of interesse over HeartrateCoach? vul het onderstaande formulier in.
[contact-form-7 id=”651″ title=”Contactformulier 1″]